NEWSLETTER SIGN-UP
Follow this linkSOCIAL MEDIA:

 Facebook

 Instagram

 TwitterDE STØTTER OS - TAK!

 


 


 

 

 

 

Other supporters >

KØBENHAVN (30. juni 2011) – Syv af Danmarks store fonde har sammen med Københavns Kommune besluttet i en fælles aktion at sikre Jazzhus Montmartres støjsikring og facaderenovering, samt driften tre år frem med en ambitiøs udviklingsplan, der skal gøre det berømte internationale jazzhus endnu stærkere.

Jazzhus Montmartre genåbnede i maj sidste år på den originale adresse i Store Regnegade, hvor Montmartre fra 1959 satte København på jazzens verdenskort som en Europas mest betydningsfulde klubber, og har siden haft stor succes med over 250 jazzkoncerter af international klasse.

Fonden Realdania har besluttet at finansiere en ombygning af Montmartre, så stedet i efteråret får ny facade og allerede hen over sommeren får et nyt støjsikret loft, der udsmykkes med et kunstværk på loftet for at trække en linje tilbage til åbningen i 1959, hvor loftet i klubben havde en markant, tredimensionel kunstinstallation i træ.

Herud over har seks af Danmarks største almennyttige fonde i en fælles aktion besluttet at finansiere en tre-årig udviklingsplan for Jazzhus Montmartre, som betyder, at Montmartre kan skrue endnu mere op for blusset og udvikle huset. De seks fonde er: A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Det Obelske Familiefond, Nordea-fonden, Oticon Fonden, Beckett-Fonden og Bikubenfonden. Herud over har Kultur og Fritidsudvalget i Københavns Kommune besluttet at skrue op for den årlige støtte til Jazzhus Montmartre som led i planen.

Vi har arbejdet kontinuerligt gennem foråret på at sikre at et så enestående initiativ som Jazzhus Montmartre kan fortsætte i årene fremover. De syv fonde og Københavns Kommune har udvist enestående støtte og opbakning, som vi er dem meget taknemmelige for, siger DR-formand Michael Christiansen, der tillige er bestyrelsesformand for fonden bag Jazzhus Montmartre.

 

Udviklingsplanen betyder bl.a. at Jazzhus Montmartre vil bringe endnu flere internationale topnavne til København, vil indlede tv-transmissioner i HD-kvalitet over Internettet fra Jazzhus Montmartre til publikum i hele verden og vil bringe store etablerede navne og nye unge talenter sammen på scenen for at udvikle ikke mindst det nye unge danske jazzmiljø.


Jazzhus Montmartre offentliggør om kort tid sit efterårsprogram, og stiller i udsigt, at der vil være tale om et festfyrværkeri af cremen inden for dansk og international jazz.

 


↑ Back to Top