NEWSLETTER SIGN-UP
Follow this linkSOCIAL MEDIA:

 Facebook

 Instagram

 TwitterDE STØTTER OS - TAK!

 


 


 

 

 

 

Other supporters >

Berlin-kunstneren Asmund Havsteen Mikkelsen har fået frie hænder til at udsmykke Montmartres loft – værket afsløres torsdag 15. marts 2012 kl. 12.30

KØBENHAVN (12. MARTS 2012) – Det succesfulde genåbnede Jazzhus Montmartre i Store Regnegade i Københavns indre by afslører på torsdag kl. 12.30 et 102 m2 stort kunstværk på jazzklubbens loft, for at markere stedet som "en kunstens hule".

Det nye kunstværk er skabt af den 35-årige dansk-fødte kunstner Asmund Havsteen-Mikkelsen, der i de senere år har været bosiddende i Berlin, som har fået frie hænder til at udsmykke Montmartres loft. Han er født på Ærø ind i kunstner-familien Havsteen-Mikkelsen som bror til Eleanor og Harald Havsteen-Mikkelsen, der alle er børn af Alan Havsteen-Mikkelsen, der igen er søn af maleren Sven Havsteen-Mikkelsen.
- Vi er lykkelige og stolte over resultatet, som vi glæder os vanvittigt til at vise frem, siger Montmartres direktør Rune Bech, der var med til at genåbne det legendariske jazzhus i maj 2010 under international bevågenhed sammen med en kreds af berømte danske jazz-musikere.

Værket har fået titlen "Interferens" og kunstneren vil personligt være til stede for at indvie det ved en fernisering på torsdag kl. 12.30, der er åben for offentligheden. Kunstprojektet er et led i en renovering og forskønnelse af Montmartre støttet af Realdania, som også indebærer en ny facade på Montmartre i Store Regnegade senere på året.

- Da Montmartre satte København på jazzens verdenskort ved sin åbning i 1959 var det som en kunstens hule. Man bad dengang kunstnergruppen 6+2 om at udsmykke lokalet, bl.a. med et 102 m2 stort kunstværk på loftet som siden gik tabt, da Montmartre flyttede til Nørregade i 1976. Men nu tager vi tråden op og genskaber kunst på loftet i det historiske lokale. Et nyt og moderne kunstværk i en ny tid, fortsætter Rune Bech.

Siden Jazzhus Montmartre åbnede i maj 2010 har det eksklusive og intime spillested oplevet overvældende succes med gentagende udsolgte koncerter med et koncept om alene at præsentere jazz af verdensklasse det lille historiske rum, hvor publikum og kunstnere kommer helt tæt på hinanden.

For at fejre kunstværket har Montmartre overtalt den verdensberømte brasilianske jazzpianist Eliane Elias til at kommer til København og spille to koncerter for blot 85 mennesker hver aften. De to koncerter er på plakaten onsdag og torsdag aften og er tæt på udsolgt.

 


↑ Back to Top